Erdogan: Turska će ruski gas plaćati u rubljama

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je, nakon povratka iz Sočija, da će Turska plaćati ruski gas u rubljama.
"Pozitivan aspekt naše posete Sočiju je dogovor sa gospodinom Putinom o plaćanju u rubljama", rekao je Erdogan nakon povratka iz Sočija, gde se sastao sa Putinom.
Dva predsednika dogovorila su se da će isporuke ruskog gasa Turskoj biti delimično plaćene u rubljama, saopštio je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.
Erdogan nije precizirao obim budućih transakcija u rubljama.
 
Rusija već mesecima nastoji da nametne svoju valutu za plaćanje gasa, zbog sankcija koje su joj uvele zapadne države zbog invazije na Ukrajinu.
 
Iako je brzo osudila rusku ofanzivu, Turska se opredelila za neutralnost i nije se pridružila zapadnim sankcijama Moskvi.
 
U 2021. godini, Rusija je davala oko četvrtinu uvezene nafte u Turskoj i 45 odsto prirodnog gasa.
 
Erdogan i Putin takođe su u Sočiju dogovorili jačanje energetske i ekonomske saradnje.
  • Banderaš

    07.08.2022 09:29
    Voolin
    Priča se da je Predsednik Erdogan molio Putina da plaćaju gas u srpskim dinarima,ali da Ministar Voolin nije dozvolio da se ne bi destabilizovala svetska privreda.
  • Z

    06.08.2022 20:56
    22
    brkica je igrac nemam reci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet