VIDEO: Kuće na Hvaru odbranjene od požara, povoljnije stanje na terenu

Vatrogasci su uz pomoć kanadera uspeli na ostrvu Hvar da odbrane kuće od požara u kom je život izgubio jedan meštanin dok je branio svoju imovinu, saznaje se od vatrogasaca.
Prema podacima vatrogasaca, sada je povoljnije stanje na požarištu.
Županijski komandant vatrogasaca Ivan Kovačević rekao je za Hinu da je na terenu 15 vozila i 55 vatrogasaca iz Hvara, Jelse, Sućurja i Starog Grada, a pomažu im tri kanadera i dva er traktora.
"Gori gusta borova šuma, kuće više nisu ugrožene i sada je situacija na požarištu dobra, pa se nadamo da ćemo do večeri požar staviti pod kontrolu", kazao je Kovačević.
 
On je rekao da im zasad nije potrebna pomoć kopnenih snaga, ali će im možda trebati sutra kako bi hvarski vatrogasci mogli da se odmore.
 
U požaru koji je buknuo oko 12.50 sati na predelu Vrbanj-Dol kod Starog Grada poginuo je jedan meštanin dok je pokušavao da spasi svoju imovinu i bager. Na mestu nesreće biće obavljen uviđaj radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, rekli su u policiji.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.