VIDEO: Helikopteri iz Srbije gase požar kod Trebinja, LSV pita što nisu bili angažovani u Vršcu

Dva helikoptera MUP-a Srbije sa posadama poslata su u Republiku Srpsku da bi pomogla u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm-Bare-Djevojačke grede, kod Trebinja.
Ovi helikopteri su poslati po naređenju predsednika Aleksandra Vučića.
Visoke temperature i jak vetar prouzrokovali su brzo širenje požara, prenosi Srpskainfo. Požarna linija duga je više od 20 kilometara, a požar za sada ne preti kućama i stanovništvu.
Sve raspoložive vatrogasne jedinice i dobrovoljna društva su na terenu. Nemerljiv doprinos u gašenju ovog velikog požara daje i Helikopterski servis Republike Srpske čiji helikopter na ovom području deluje od sinoć, piše Glas Srpske.
 
Očekuje se da helikopteri počnu da gase požar u rejonu Bijele gore, dok se u selu Vučja Vatra približava kućama, rekao je Srni komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva Miloš Vučurević. Rekao je da se jedan krak požara odvaja za selo Donji Skočigrm i Donja Bara, gde je situacija kritična.
 
 
"Vatra je na oko 300 metara od kuća, vatrogasci su na terenu, očekujemo da uz pomoć helikoptera stabilizujemo situaciju", rekao je Vučurević.
 
LSV: Zašto helikopteri nisu gasili požar na Vršačkom bregu a gase ga u Trebinju
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru Aleksandru Vulinu zašto nisu angažovani policijski helikopteri prilikom požara na Vršačkom bregu.
 
"S druge strane, mediji su puni informacija o akcijama gašenja požara u okolini Trebinja u Bosni i Hercegovini, u kojima učestvuju dva helikoptera policije Srbije. Pitamo se zašto Vulinu nisu bitni životi i imovina građana Vršca i okolnih sela?", kaže LSV.
 
Dodaju da građanima Trebinja i dugih krajeva BiH treba pomoći, ali smatraju da je sramotno da pomoć izostaje kada je potrebna građanima Vršca.
  • Darko

    11.08.2022 03:23
    Otcepljenje
    Po 100_ti put

    Vojvodina da se odvoji od Beograda - pa da mi upravljamo resursima Vojvodine

    Imali bi sve sto nam treba i mnogo vise...

    Pa Vršcu dostave pozarna vozila...itd

    Odmah dodje BG i sve pokupi

    More nnnn...
  • Homer

    08.08.2022 23:27
    Има логике
    Зашто нису прво код нас гасили? Него питам ЛСВ ко је оно против хуманитарног центра у Нишу као центру одбране Балкана противу катастрофа и пожара? Ко је против набавке хеликоптера за гашење из Русије а који су већ плаћени. Подсећам да је Вучић још пре 2 месеца причао (драмио) оправдано како нико неће да се изјасни за Камове хеликоптере а кад дође сутра и ватра сетиће се. Дошло ето сутра. Ти хеликоптери имају ведро за 5 тона воде а Бел 1 тону.
  • Mikica

    08.08.2022 20:51
    Sto pitas?
    Pa ako mogu da gase po dezeli treba da idu. I u Srpsku da gase.
    Nisi se bucko tada bunio kad su bili u dezeli,nisam te cuo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet