Muškarac na Cetinju ubio 11 i ranio šest osoba: Prvo pucao na podstanare i ubio dvoje dece

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović ubio je u petak 11 osoba i ranio šest, u centru Cetinja, a potom je ubijen.

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja na Cetinju kazala je da su na licu mesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a u međuvremenu su dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dve osobe podlegle povredama.

Napadača je, kako je navela, usmrtio sugrađanin. 
"Od 11 poginulih, dvoje je dece. Radi se na rasvetljavanju slučaja", kazala je Nastić i dodala da je šest osoba na lečenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru.
 
Brđanin: Prvo pucao na podstanare, ubijena deca od osam i 11 godina
 
Direktor Uprave policije Zoran Brđanin izjavio je da su u tragediji na Cetinju stradala i dva deteta od osam i 11 godina.
 
"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova, tridesetčetvorogodišnji muškarac sa Cetinja pucao je na porodicu čiji su članovi bili podstanari u njegovoj kući u naselju Medovina. On je, pucajući iz lovačke puške, lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u bolnici podlegla povredama. Potom je izašao i pucao na stanovnike ovog naselja, ubio je još sedam osoba, a ranio šest", rekao je Brđanin.
 
Po pozivu građana, došla je policija i u razmeni vatre teško je ranjen jedan policajac.
 
Abazović: Crna Gora ne pamti takvu tragediju
 
Današnji događaj na Cetinju tragedija je koju Crna Gora ne pamti, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.
 
"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane prestonice Cetinje", naveo je Abazović.
 
Vijesti prenose poruku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da "svi kao društvo moramo biti solidarni u ovim teškim trenucima".
 
Đukanović je izrazio najiskrenije saučešće unesrećenim porodicama, svima koji su izgubili svoje najmilije.
  • Novosadjanka

    14.08.2022 11:36
    grozno
    Nelecena psihoza.
  • Mitke83

    13.08.2022 11:41
    A zrtvama pokoj duse i carstvo nebesko...
  • Uzas

    13.08.2022 11:34
    Ovakvih dogadjaja je ponovo sve vise, prolupanih, poubijanih... Bilo bi dobro da se apeluje na ljude ali dzaba kad nema sistema, ulice su pune ociglednih ludaka koji se i posle privodjenja setaju posto dok nepoubijaju nekoga nema nacina dá im se stane na put. Uzasno i zalosno ali bicemo svedoci sve cescih ovakvih i slicnih dogadjaja. Vesele devedesete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.