U Meksiku 11 mrtvih u nasilju u gradu na granici sa SAD

U nasilju povezanom sa švercom droge u Sjudad Huaresu, gradu na granici Meksika i SAD, ubijeno je ukupno 11 ljudi, uključujući voditelja na radiju, saopštile su danas meksičke vlasti.
U Meksiku 11 mrtvih u nasilju u gradu na granici sa SAD
Foto: Pixabay

Dve osobe su stradale tokom nereda u zatvoru tog velikog grada na obali reke Rio Bravo, navele su vlasti.

Dodale su da je oko 20 ljudi povređeno u nasilju između dve rivalske bande povezane sa kartelom bivšeg narko-bosa Hoakina Gusmana zvanog Čapo, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu u SAD.
Kasnije su napadnuti civili u znak odmazde jedne bande i ubijeno je 18 osoba. Napadnute su prodavnice i lokalna radio stanica.
 
Delovi grada su danas pusti posle nasilja. Škole ne rade, dok je poslovna zajednica od vlasti zatražila jače mere protiv organizovanog kriminala.
  • ZOZONE

    13.08.2022 01:18
    Mexiko kao Crna Gora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.