Na stotine radnika u luci u Liverpulu stupaju u štrajk zbog niskih plata i loših uslova za rad

Stotine lučkih radnika u kompaniji Mersei Doks and Harbor Kompani (MDHC) u Liverpulu izjasnili su se za stupanje u štrajk zbog loših plata i uslova rada.
Na stotine radnika u luci u Liverpulu stupaju u štrajk zbog niskih plata i loših uslova za rad
Foto: Pixabay

Ovo je saopšteno danas iz sindikata Junajt.

Rastuća inflacija i cene energenata uporedo sa povećanjem troškova života doveli su do talasa štrajkova radnika železnice, advokata, zaposlenih u vazdušnom transportu i u komunalnim službama širom Velike Britanije, prenosi Rojters.

"Naši sindikalni članovi u kompaniji MDHC imaju potpunu podršku sindikata Junajt da stupe u štrajk i zahtevaju pravedno povećanje plata", rekla je generalna sekretarka ovog sindikata Šeron Grejem.

  • Realista

    15.08.2022 21:22
    zemlja proleterska
    Propade Engleska, čak 300 radnika štrajkuje. Liverpul, pola miliona stanovnika, 251.400 zaposlenih, 15.000 nezaposlenih.
  • Aga

    15.08.2022 21:19
    Počelo
    Je počelo hehe englezi nema više kolonija za pljačku hihi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.