VIDEO: Požar u Španiji okružio voz, putnici u panici bežali kroz prozore

Šumski požar zahvatio je voz u Španiji, u blizini Castellóna na severoistoku zemlje. Čak 20 putnika je zadobilo opekotine, od kojih troje teže, nakon što su iskočili iz voza zahvaćenog požarom.
Mašinovođa koji je vozio voz od Sagunta u istočnoj pokrajini Valensija do Saragose, zaustavio je voz kada je video da je zbog požara preopasno da nastavi sa vožnjom, prenose Index Vijesti.
Nakon što je stao, pripremao se za vožnju voza unazad. 
Brojni putnici su, u strahu da će vatra zahvatiti voz, razbili prozore i panično pobegli. Dvoje putnika s najtežim opekotinama evakuisano je helikopterom.
 
Ostali, među kojima je i devojčica od deset godina, prebačeni su u obližnje bolnice. Prema podacima hitne službe, 58-godišnja žena je među putnicima koji su zadobili najteže opekotine nakon bega iz voza.
 
 
Mašinovođa je zaustavio voz u kom je bilo 48 putnika, a pre nego što je uspeo da se udalji od požara, nekoliko putnika je razbilo prozore voza i pobeglo. Trčali su po šinama. 
 
"Kada su videli da su okruženi vatrom, vratili su se u voz i nekoliko njih je zadobilo opekotine", rekao je portparol španske železničke kompanije Renfe.
Veliki požar buknuo tokom toplotnog talasa
 
Ximo Puig, predsednik Valensije, rekao je da je preko hiljadu ljudi evakuisano iz svojih domova zbog jakih vetrova koji raspiruju vatru u Bejísu u Valensiji. Dodao je da su dva vatrogasca zadobila opekotine.
 
Valensija je poslednja španska regija koja je doživela ozbiljne šumske požare tokom dugotrajnog topotnog talasa u Španiji. Požari su doveli do uništenja desetak hiljada hektara šume.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.