Američki bombarderi nadletali Skoplje u sklopu akcije NATO

Dva bombardera B-52 američkog ratnog vazduhoplovstva danas su nadletala Skoplje, u sklopu akcije "demonstriranja posvećenosti" saveznicima iz NATO-a na jugu Balkana.
Američki bombarderi nadletali Skoplje u sklopu akcije NATO
Foto: Pixabay

Iz sedišta američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi ranije je najavljeno da će bombarderi B-52 danas nadletati Skoplje, Tiranu, obalu Crne Gore i Dubrovnik radi "demonstriranja posvećenosti SAD saveznicima i partnerima iz NATO-a u Jugoistočnoj Europi".

Ministarstvo odbrane Severne Makedonije navelo je da prelet američkih bombardera predstavlja "demonstraciju snažnog saveza u NATO-u i garanta za čitav evroatlantski prostor, uključujući Severnu Makedoniju".

"Građani Skoplja i Severne Makedonije danas su mogli da vide prelet dva strateška bombardera B-52 američkog vojnog vazduhoplovstva, koji pokazuju bezbednost i sigurnost našeg neba i neba saveznika u celoj alijansi", rekao je potpukovnik vojske Severne Makedonije Jovan Azmanovski.
 
Avion B-52 je strateški bombarder velikog dometa i sa mogućnošću da nosi nuklearno oružje, a u sastavu američkog ratnog vazduhoplovstva je gotovo 60 godina.
  • Обсервер

    23.08.2022 11:10
    Крнтије
    Мало провозали застареле авионе у сваком смислу, изнад државица, које су продале свој суверенитет. Сигурно њих оваквим авионима не могу да штите. Боље би било да нам одговоре, ко је послао дрон на Загреб ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet