Rusija razmatra oštrije kazne za LGBT propagandu, moguća i deportacija

Rusija razmatra da udvostruči novčane kazne za izlaganje dece LGBT propagandi ili za organizovanje bilo kog događaja koji se smatra promocijom homoseksualnosti, navodi se u nacrtu predloženog zakona.
Rusija razmatra oštrije kazne za LGBT propagandu, moguća i deportacija
Foto: Pixabay
Ruski zakon o gej propagandi, koji je usvojen 2013. godine, zabranjuje svakoj osobi ili entitetu da promoviše homoseksualne odnose deci, iako su poslanici u julu razmatrali da bi zakon trebalo da uključi ne samo decu, već i odrasle, preneo je Rojters.
Prema predlogu zakona, kazna za promovisanje "netradicionalnih seksualnih odnosa" deci trebalo bi da se udvostruči na 33.000 dolara za entitete, dok bi kazna mogla da ide i do 83.000 dolara, ukoliko bi prekršaj bio učinjen onlajn ili u medijima.
Ukoliko se usvoji zakon, pojedinci bi za ovo delo mogli da plate do 6.600 dolara, dok bi se stranci koji šire LGBT propagandu deportovali iz Rusije.
 
O nacrtu zakona će se razgovarati nakon početka jesenjeg zasedanja Državne Dume.
  • e

    01.09.2022 11:01
    Krajnji je momenat došao da se rusi vrate nazad iza gvozdene zavese, jer za svet nisu. Samo kazamat poznaju.
  • Z

    01.09.2022 10:43
    Slava Rusiji!
  • Pametni

    01.09.2022 10:39
    Migrant
    Deportacija je nagrada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet