Jutarnji program TV Pink "zamračen" u Crnoj Gori

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore zabranio je emitovanje jutarnjeg programa TV Pink "Novo jutro" na šest meseci, zbog priloga TV Pink M o masovnom ubistvu na Cetinju 12. avgusta.
Jutarnji program TV Pink "zamračen" u Crnoj Gori
Foto: Pixabay
Iz SAEM su naveli da se prilogom na neprimeren način iznose navodi o uzrocima ubistva, bez iskazivanja saosećanja sa članovima porodica žrtava i bez poštovanja njihovog dostojanstva i prava na privatnost.
"Emiter nije pokušao da eliminiše senzacionalizam, već je ovim prilogom potvrdio da mu je to upravo bio cilj", navodi se u saopštenju.
Pink televizija je tražila od članova Saveta da ne ukidaju njen jutarnji program u Crnoj Gori. Uredništvo Pink televizije je izrazilo "duboko izvinjenje porodicama žrtava i saosećanje sa njihovim bolom" i najavilo da će "protiv urednika emisije i voditeljke biti pokrenut disciplinski postupak, u kojem će im zbog grube greške biti izrečena odgovarajuća kazna".
 
Naoružani napadač je na Cetinju 12. avgusta ubio deset osoba, među kojima je dvoje dece, a ranio šest. On je posle svađe najpre ubio porodicu kojoj je izdavao stan, potom je izašao na ulicu i pucao nasumično, a zatim je ubijen.
 
Crnogorska Agencija za elektronske medije u januaru je na pola godine zamračila emisije Televizije Hepi, "Dobro jutro Srbijo", "Vikend jutro", "Ćirilica" i "Posle ručka", zbog govora mržnje i uvreda koje su pojedini gosti u udarnom programu iznosili na račun Crnogoraca i Crnogorki.
  • Valentina Bojat

    05.09.2022 06:28
    Pink
    Dve emisije isključili a u Cg sve su Srbijanski kanali a u Srbiji nema ni jedan program Cg.Pametni Crnogorci šta ima tu pametno kakva ironija.Nemožete bez Srbije da živite
  • David

    03.09.2022 06:29
    nikom ništa
    ništa nisu ni dobili a ni izgubili
  • Zoran

    03.09.2022 00:38
    Pravna država
    Sve pohvale za državne institucije u Crnoj Gori. Nažalost u Srbiji je sve manje demokratije i pravne države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet