Prekinuta sednica crnogorskog parlamenta, ne zna se kada će biti nastavljena

Poslanici crnogorskog parlamenta danas se neće izjašnjavati o smeni predsednice Skupštine Danijele Đurović.
Prekinuta sednica crnogorskog parlamenta, ne zna se kada će biti nastavljena
Foto: Pixabay
Parlamentarna većina tri koalicije predvođene Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA potpisala je politički Sporazum kojim su se obavezali da će u narednih petnaest dana formirati novu vladu Crne Gore. 

Današnji sastanak većine održan je pošto je parlament 19. avgusta izglasao nepoverenje Abazovićevoj manjinskoj vladi, koju je podržavala Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Posle današnjeg sastanka bila je zakazana sednica skupštine na čijem dnevnom redu je trebalo da bude inicijativa za smenjivanje predsednice parlamenta Danijele Đurović.
 
Bečićeva Demokratska Crna Gora insistira na njenom smenjivanju i već dovodi u pitanje potpisani sporazum ako ona ne bude smenjena. Smenjivanju se protive Socijalistička naroda partija (SNP), čija je ona funkcionerka, i Abazovićev pokret.
 
Uz te dve opcije, izbor Đurovićeve je podržala i Đukanovićeva DPS.
 
DPS je ocenila da, "samovoljom pojedinaca i nezapamćenim davanjem 'pauze do daljnjeg' bez navođenja valjanog razloga, najviše predstavničko telo zakonodavne vlasti ponovo postaje talac zakulisnih i perfidnih radnji partija trojne koalicije koja je nakon 30. avgusta 2020. zaustavila redovno funkcionisanje Crne Gore".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.