Ispraćaj Gorbačova biće bez Putina i zapadnih lidera, samo uz počasnu vojnu stražu

Mihail Gorbačov, poslednji sovjetski vođa i miljenik zapada koji je doživeo propast svih reformi koje je zagovarao u svojoj domovini, biće sahranjen danas bez državnih počasti.
Sahrana će biti bez ruskog predsednika Vladimira Putina i zapadnih lidera.
Gorbačov je postao heroj na zapadu jer je pomogao da se okonča Hladni rat, omogućio je ponovno ujedinjenje Istočne i Zapadne Nemačke i sklopio ugovor o kontroli naoružanja sa Sjedinjenim Državama.
Međutim, nije uspeo da spreči raspad Sovjetskog Saveza 1991. godine. To, kao i ekonomski haos koji je uzrokovala njegova “perestrojka”, mnogi Rusi mu nisu oprostili.
 
Preminuo je u utorak u 92. godini, a Moskovljani će moći da mu odaju poštu u impozantnoj Dvorani stubova, nadomak Kremlja, gde su oplakivani bivši sovjetski čelnici.
 
Nije iznenađujuće što je Putin, dugogodišnji pripadnik KGB-a koji je raspad Sovjetskog Saveza nazvao “geopolitičkom katastrofom”, uskratio Gorbačovu državne počasti i rekao da je previše zauzet da bi prisustvovao sahrani.
  • Takodje Verica

    03.09.2022 14:24
    Ni Radovan nije mogao prisustvovati sahrani zbog serije o Dzordzu.
    Pi meni njegovo ne prisustvo je najveca pocast koju je mogao Girbacov dobiti od ruske kleptojratije i Putina(koji su svojom pohlepom i bezidejnoscu rascepali Rusiju).
    Istorija ce dati sud a on se u 99,99% poklapao sa stavovima demokratskog sveta.
  • Sava

    03.09.2022 12:47
    Objavljeno he da ce na komemoraciji biti prisutan Viktor Organ.
  • MileBukovac

    03.09.2022 12:08
    koliko je bio cenjen od zapada govori i da su mu platili da snimi reklamu za Pizza Hut....lako je sve razhebati ...ali treba znati i kako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet