Jedan od osumnjičenih za pokolj u Kanadi pronađen mrtav, za drugim se još traga

Jedan od dvojice osumnjičenih za masovno ubadanje nožem širom Saskačevana, Demijen Sanderson, pronađen je mrtav, saopštila je policija na konferenciji za novinare, prenosi CNN.
Njegov brat Majls, drugi osumnjičeni za ubode nožem, i dalje je na slobodi. Policija sumnja da je možda zadobio povrede i da bi mogao da zatraži medicinsku pomoć.
"Ne možemo da potvrdimo da je povređen, ali imamo jake razloge da verujemo da je zadobio neke povrede. Nismo baš sigurni koje su u pitanju", rekla je načelnica lokalne policije u Saskačevanu Ronda Blekmor.
Blekmor je dodala da Majls ima dugačak kriminalni dosije koji uključuje i lične i imovinske zločine.
 
"Želimo da javnost zna da postoji mogućnost da on zatraži medicinsku pomoć. Čak i da je povređen, to ne znači da i dalje nije opasan", poručila je Blekmor.
 
Demijen i Majls Sanderson osumnjičeni su da su u nedelju nožem ubili 10 osoba u jednoj starosedelačkoj zajednici i u obližnjem gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan.
 
Vlasti su saopštile da su neke od žrtava namerno napadnute, a da su druge nasumice birane u nizu napada, preneo je AP.
 
Motiv napada, u kojima je povređeno 18 osoba, još nije poznat, mada su neki lideri starosedelačke zajednice sugerisali da su napadi možda povezani sa drogom.
 
Majls je u maju prošle godine bio na listi traženih begunaca u Saskečevanu.
 
Reč je o jednom od najsmrtonosnijih masovnih ubistava u Kanadi, gde su takvi zločini, inače, ređi nego u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.