Dodik: Proterati Šmita iz zemlje u roku od 24 sata

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da Kristijana Šmita treba proglasiti personom non grata i u roku od 24 časa proterati iz zemlje.
Dodik: Proterati Šmita iz zemlje u roku od 24 sata
Foto: 021.rs
Dodik je rekao da je protiv nametanja izmena Izbornog zakona, kao i nametanja rešenja i ocenio da je sve što su nametali visoki predstavnici bilo antiustavno i treba dogovorom da se dovede u ustavnu formu.
"Pozivam Bošnjake i njihove političke predstavnike da to urade. Ne može se očekivati da se ne uvaži ustavna pozicija konstitutivnog hrvatskog naroda", rekao je Dodik, prenosi RTRS.
On je ponovio da je Šmit "lažan" i da je prekršio dve odredbe Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.
 
"Ako prihvatimo da nam neko ušeta ovde i da se predstavi kao visoki predstavnik samo zato što pripada jednoj velikoj evropskoj naciji i državi, možemo očekivati da će nam se to desiti i narednih godina", poručio je Dodik.
 
Dodik je rekao da je primarno da Bošnjaci i Hrvati reše pitanja u Federaciji BiH i Republika Srpska to neće osporavati, ali neće prihvatiti da "visoki predstavnik koji se lažno predstavlja bilo šta nameće".
  • Ana

    07.09.2022 04:30
    Nisu na zapadu Vojvođani pa da gradiš po Novom Sadu gde ti se prohte a oni ti nemogu ništa za razliku to je moćni zapad koji može. Ti svoj narodrod takvim izjavama i ponašanjem žargonski pališ a suštinski te briga jer si se obezbedio na Dedinju i po Vojvodini.
  • ej, matori

    07.09.2022 00:59
    ima i ovde jedan
    takav, nikakav, koji uopšte ne poštiva ustav, ne misliš li da njega treba prvo proterati, ah, da taj ti dođe ko neki dupli zemo?? i tamo i vamo?? Pa veliš taj kao može da prođe?? Trebali bi ustvari da ste obojica na robiji.
  • Misa Perkic

    06.09.2022 22:04
    Dodik, pazi sta radis, mnogo si se osilio, mozes lako da nadrljas, ti zapadni politicari nisu cica mace vec mnogo nezgodni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.