Kina objavila spisak zabluda u američkoj spoznaji Kine

Ministarstvo spoljnih poslova Kine objavilo je članak "Zablude u američkoj spoznaji Kine i istina", kao odgovor na govor američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o kineskoj politici.
Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), Ministarstvo je navelo 21 zabludu u američkoj percepciji Kine, opovrgavajući ih jednu po jednu činjenicama i podacima, razotkrivajući obmanu, licemerje i štetu politike SAD prema Kini.
U nedavnom govoru o kineskoj politici Blinken je rekao da Kina predstavlja "najozbiljniji dugoročni izazov" međunarodnom poretku, preuveličavajući kineske pretnje, mešajući se u unutrašnje stvari Kine i blateći kinesku unutrašnju i spoljnu politiku, piše CMG.
Ministarstvo spoljnih poslova Kine ocenilo je da je "međunarodni poredak zasnovan na pravilima" koji reklamiraju Sjedinjene Države zapravo replika američke politike moći, nametanje sopstvene volje i standarda drugima i zamena opšteprihvaćenih međunarodnih zakona "pravilima bandi" nekoliko zemalja.
 
U članku se naglašava da je koncept zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo, koji je predložila Kina, više puta upisan u važne dokumente multilateralnih mehanizama kao što su Ujedinjene nacije i Šangajska organizacija za saradnju.
 
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je da je Kina postala važan stub multilateralizma, a svrha kineske prakse multilateralizma je izgradnja zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo.
 
Kina veruje da u svetu postoji samo jedan poredak, međunarodni poredak zasnovan na međunarodnom pravu; postoji samo jedan skup pravila, osnovnih normi koje regulišu međunarodne odnose zasnovane na ciljevima i principima Povelje UN, ističe se tekstu.

Teme

kina
  • Mr Kineskih Studija

    09.09.2022 22:33
    Prvo se informišite o Kini
    Xi Jinping jeste skoncentrisao ogromnu količinu vlasti u svoje ruke, skoro više od Mao Zedonga.
    No, Kina se ne procenjuje na te jednostrane načine, jer je zemlja sa vrlo osmišljenom unutrašnjom politikom za 1,41 milijardu ljudi, sa ogromnim ekonomskom uticajem na globalna zbivanja i najveštiji akter u balansiranju svetske politike i kontrolu / zadržavanje američkog planetarnog i vanplanetarnog uticaja na sve oko nas…
  • Oganj Li

    09.09.2022 16:31
    Ko je super
    Kinezi nisu super, baš nikako. Ali, još manje su super zapadnjački silnici.
    Zapad ni u snu, a svi drugi- svako u svoje dvorište.
  • dsdssdf

    09.09.2022 12:15
    imaju doživotnog
    neizabranog "predsednika"...pametnom dovoljno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.