Amerikanci odali poštu žrtvama 11. septembra, 21 godinu kasnije

Amerikanci su danas odali poštu žrtvama terorističkih napada 11. septembra 2001. godine, najgorim napadima u istoriji SAD, koji su duboko potresli zemlju i ceo svet.
Veliki broj ljudi, okupljen u Njujorku u blizini impresivnog memorijalnog muzeja na Menhetnu, su sa dva minuta ćutanja odali poštu žrtvama stradalih u napadu na kule Svetskog trgovinskog centra.
Među okupljenima je bila potpredsednica SAD Kamala Haris, koja je slušala veoma dugačak spisak imena žrtava.
Predsednik SAD Džozef Bajden učestvovao je na ceremoniji u Pentagonu, koji je bio meta napada islamista.
 
Tačno 2.977 ljudi stradalo je u napadu terorističke Al Kaide u Njujorku i Vašingtonu.
 
Dva aviona su udarila u dve kule Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, treći je pogodio Pentagon, a četvrti, za koji se činilo da je bio usmeren na Kapitol ili Belu kuću, srušio se u šumovitoj oblasti u Šenksvilu u Pensilvaniji posle kontranapada putnika.
 
Niko u četiri aviona nije preživeo.
 
Američke snage su 10 godina kasnije, u maju 2011. godine, u Pakistanu ubile lidera Al Kaide Osamu bin Ladena u operaciji koju je odobrio tadašnji predsednik SAD Barak Obama
  • Neko pamti

    11.09.2022 20:49
    Oni pamte, ali i mi
    Ni mi ne zaboravljamo naše žrtve i patnje od njihovog bombardovanja, međutim oni su se osvetili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet