Izbori za švedski parlament: Desničarima jedno mesto više od levičara

Na osnovu zvaničnih podataka, na uzorku od 93 odsto prebrojanih glasova, desni blok, čiji su deo umereni, ima 175 mesta u parlamentu od 349 poslanika, dok levičari imaju 174.
Izbori za švedski parlament: Desničarima jedno mesto više od levičara
Foto: Pixabay

Ako rezultati budu potvrđeni, očekuje se da će lider Umerene stranke Ulf Kristerson postati premijer, dok bi antiimigracione, krajnje desničarske Švedske demokrate bile najveća desničarska grupa i po prvi put bi stekle direktan uticaj na politiku, prenosi Rojters.

Lider Partije umerenih Ulf Kristerson izjavio je noćas da rezultati parlamentarnih izbora održanih u nedelju najverovatnije neće biti poznati do srede.

"Ne znamo kakav će biti ishod ovih izbora", rekao je Kristerson u govoru pred članovima partije.
 
Prethodno su objavljeni podaci o rezultatima na uzorku od 93 odsto prebrojanih glasova, po kojima desni blok, čiji su deo umereni, ima 175 mesta u parlamentu od 349 poslanika.
 
Levičari imaju 174. 
 
Desničarski blok čine umereni, liberali, demohrišćani i Švedske demokrate.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet