Zemlje Baltika i Poljska zabranile ulazak u zemlju državljanima Rusije

Baltičke zemlje i Poljska zabranile su ulazak ruskim državljanima na svoju teritoriju.
Zemlje Baltika i Poljska zabranile ulazak u zemlju državljanima Rusije
Foto: Pixabay

Sve četiri države više ne dopuštaju ulazak ruskim državljanima sa šengenskim vizama radi turizma, posla, sporta ili kulture.

Četiri države dopuštaju izuzetke za one koji već imaju boravište u evropskim zemljama, za političke disidente, i iz humanitarnih razloga.

Zajednička odluka četiri članica Evropske unije reakcija je na rusku invaziju Ukrajine i dolazi nakon što su zemlje članice većinom suspendovale izdavanje viza i boravišta za Ruse.
 
Ruski su državljani ipak smeli da uđu na njihov teritoriju ako su imali vize koje su izdale neke od preostalih članica Šengena, što prestaje u ponedeljak.
 
Estonska premijerka Kaja Kalas pozvala je i druge države da se pridruže zabrani koja ostaje kontroverzna unutar šire EU.
 
"Moramo da koristimo sve dostupne alate kako bi primorali Rusiju da zaustavi ovaj rat", rekla je u subotu.
  • Balkanski špijun

    19.09.2022 13:51
    Ksenofobija i fašizam na delu su EU odgovor na sve što nisu njihove "EU vrednosti".

    I eto, beše u pravu SSSR general koji je posle II svetskog rata izjavio - Evropa nam nikada neće oprostiti što smo je oslobodili od nacizma.
  • Mile

    19.09.2022 12:13
    @H
    Pa i hteli su ali je poslo naopako. Zato sad gadjaju sve moguce.
  • H

    19.09.2022 09:10
    Da su Rusi hteli da sprže Ukrajinu, rat bi odavno bio gotov. I sad mogu to da urade. Pošto neće... potrajaće. Ovi glupi potezi neće ništa promeniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet