VIDEO: Rusi masovno odlaze iz države nakon najave mobilizacije

Rusi su masovno počeli da napuštaju zemlju nakon što je predsednik Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju.

Iz Rusije odlaze avionima, ali i ličnim prevozom. 

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je prethodno da cena avionske karte od Moskve do Beograda na crnom tržištu dostiže cenu od 9.000 evra. 

O masovnom egzodusu Rusa piše i FlightRadar, poznata stranica koja se bavi praćenjem letova. Objavili su kratki video koji prikazuje avionski saobraćaj iz Moskve i Sankt-Peterburga snimljen u utorak ujutru. Na snimci se vidi da je saobraćaj bio pojačan, a veći deo letova završio je u Turskoj.
 
 
Osim toga, na rusko-gruzijskom graničnom prelazu Verhnjij Lars stvorila se nepregledna kolona.
Gruzijske granice su i dalje otvorene, ali je, kako javljaju mediji, nekim vojno sposobnim muškarcima zabranjen ulazak u tu zemlju..
 
 
Istovremeno, iz sata u sat raste broj Rusa koji pokušavaju da uđu u Finsku, prenosi Nova.rs.
  • Дуле

    22.09.2022 19:34
    Само даље од Србије.доста нам је побеглица.Нек их прими Додик.
  • levxam

    22.09.2022 18:41
    Organizujem dva besplatna chartera do Kijeva za bracu ukrofile, koji zele da pomognu majcici. Ako bude bilo potrebno, organizovacu jos, samo da odete i pokazete svoju brigu za majcicu, kad joj je tesko!!! I da se ne vracate vise, da zivimo normalno.
  • Stotka

    22.09.2022 15:22
    I oniI Đinđić i Vesić
    I Đinđić i Vesić, uz mnoge druge anonimne su svojevremeno isto uradili....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.