Počelo glasanje na referendumu o pripajanju Rusiji u četiri ukrajinske oblasti pod ruskom kontrolom

Glasanje na referendumu o pripajanju Rusiji počelo je jutros u regionima u Ukrajini koje kontroliše Rusija.
Separatističke vlasti bile su najavile referendum u Donjecku, Lugansku, Hersonu i Zaporožju nakon kontraofanzive ukrajinske vojske koja je poslednjih nedelja povratila delove teritorije.
Kako javlja Frans pres, glasanja koja bi trebalo da traju do 27. septembra počela su jutros u 5 sati.
Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je nezavisnost Donjecke Narodne Republike (DNR) i u Luganske Narodne Republike (LNR) neposredno pred početak ofanzive u Ukrajini.
  • Student

    24.09.2022 05:55
    Referendu? Referendum. Referendumom se izjašnjavaš dalsi za da ilsi za ne!
  • mrva

    23.09.2022 11:08
    Pregazis teritoriju vojskom pa raspises referendum. Ovo čak ni Amerikanci nisu skoro uradili, a gazili su gde god im je interes dosezao. Referendum raspisuju da bi se teritorije nasilno i formalno pripojile Rusiji tako da imaju "alibi" da te iste teritorije brane mnogo većom silom (nuklearno oružje i slično), dakle sve je paravan koji treba da da "legimitet" intenziviranju agresije. Čak je i njima jasno da nad tim teritorijama ne mogu uspostaviti normalnu vlast niti omogućiti normalan život. Ono na šta u svojoj psihotičnosti i sebičnosti ne obraćaju pažnju jeste da otvaraju rak ranu koja će biti večiti izvor sukoba i rata i time dugoročno štetiti i samoj Rusiji i Evropi a njihovim najvećim neprijateljima Amerikancima samo ići u prilog.
  • Ajme Nama

    23.09.2022 10:53
    Glasanje po najvišim Putinovim demokratskim standardima u ratnom stanju, pardon, u "specijalna vojna operacija" stanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet