Protesti protiv mobilizacije u Rusiji se nastavljaju, uhapšeno više od 730 ljudi

Više od 730 ljudi uhapšeno je danas širom Rusije na protestima protiv mobilizacije, saopštio je ruski pokret za zaštitu ljudskih prava OVD-Info.

Do hapšenja je došlo tri dana nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju, preneo je Rojters.

OVD-Info je saopštio da ima informacije o hapšenju u 32 grada širom Rusije, od Sankt Peterburga do Sibira.

Nedozvoljeni skupovi su nezakoniti prema ruskim zakonima, koji takođe, zabranjuju i bilo kakvu aktivnost koja se smatra klevetom oružanih snaga.
 
"Hoćeš li da budeš kao ja?" pisalo je na transparentu koji je držala jedna žena u invalidskim kolicima na protestu u Moskvi.

Na snimcima sa istog protesta vidi se kako ruski oficiri nose muškarce i vode žene do policijskih kombija, izvestio je Rojters.

  • pobogu

    25.09.2022 08:37
    Rat, bilo koji i bilo kakav, je ludilo. Tacka.

    Na zalost, u kapitalizmu rat je vrlo unosan biznis. A i svo ulaganje u oruzje mora nekako da se isplati...

    Svaka civilizacija koja ima potrebu za oruzjem je jos uvek primitivna. Tacka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.