Žozep Borel: Neprihvatljiva upotreba sile u Iranu, flagrantno kršenje sloboda

Evropska unija ocenila je danas neopravdanom i neprihvatljivom nesrazmernu upotrebu sile nad demonstrantima u Iranu, posle devet dana protesta zbog smrti Iranke, a u kojima je stradala 41 osoba.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel osudio je i odluku iranskih vlasti da drastično ograniče pristup internetu i da blokiraju platforme za razmenu poruka.

Borel je rekao da to predstavlja "flagrantno kršenje slobode govora".

Protesti u Iranu su pokrenuti 16. septembra u Iranu, na dan smrti u bolnici Mahse Amini (22), uhapšene 13. septembra u Teheranu zbog "nošenja neprikladne odeće" i nepoštovanja strogog pravila oblačenja žena u Iranu.

Teme

Iran
  • david david

    25.09.2022 22:12
    Vec vidjeno
    visoki predstavnik spoljnih poslova srbije osudio prekomernu prutalnost policije protiv demonstranata u briselu. zamislite taj naslov?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.