Nađeno telo američke alpinistkinje nestale na Himalajima

Nepalski spasioci pronašli su danas telo 49-godišnje američke alpinistkinje Hilari Nelson, u blizini vrha planine Manaslu koja je pre dva dana nestala na Himalajima.
Nađeno telo američke alpinistkinje nestale na Himalajima
Foto: Pixabay
Telo Nelson, jedne od najpoznatijih američkih alpinistkinja, spasioci su pronašli na južnoj strani planinskog vrha, visokog 8.163 metra, prenosi Radio slobodna Evropa.
Njeno telo je helikopterom odvezeno u bazni kamp, a kasnije će biti prebačeno u Kathmandu.
Prethodni pokušaji potrage helikopterom bili su neuspešni zbog loših vremenskih prilika.
 
Čuvena američka alpinistkinja nestala je na planini Manaslu u Nepalu, istog dana kada je u lavini stradao i jedan nepalski planinar.
 
Nelson se spuštala skijama sa planine na Himalajima posle uspešnog uspona sa svojim partnerom Džemsom Morisonom kada je doživela nesreću. Vrh Manaslu je visine 8.163 metra, što planinu čini osmom po visini na svetu.
 
Istog dana u lavini na Manaslu stradao je nepalski planinar, a povredjeno je desetak osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet