Rusija uložila veto na rezoluciju kojom se osuđuje aneksija u Ukrajini

Rusija je u petak upotrebila veto da spreči usvajanje rezolucije Saveta bezbednosti kojom se osuđuje aneksija četiri ukrajinska regiona, dok su Kina i još tri zemlje članice bile uzdržane.
Rusija uložila veto na rezoluciju kojom se osuđuje aneksija u Ukrajini
Foto: FoNet/AP
Tekst koji su pripremile SAD i Albanija dobio je 10 glasova za, uz uzdržane četiri zemlje - Kina, Indija, Brazil i Gabon.
Rusija je jedina glasala protiv rezolucije.
Ambasadorka SAD u UN Linda Tomas-Grinfild predstavila je rezoluciju kojom poziva zemlje članice da ne priznaju bilo kakav promenjen status u Ukrajini i traži od Rusije da povuče svoje trupe.
 
Vašington je signalizirao da će nakon Saveta bezbednosti tekst biti predstavljen Generalnoj skupštini, gde nijedna od 193 države članice nema pravo veta.
 
Rusija je u petak anektirala četiri ukrajinska regiona, što su zapadne zemlje osudile.
  • @Vasan

    03.10.2022 13:47
    Saopštio bih vam ovo kratko i samim time i veoma jasno: vi ste potpuno ludi.
  • Vasan

    02.10.2022 12:00
    @
    @
    Obecao je za srBsko Kosovo, koje ce kroz par godina isto ovako referendumom da se pripoji Albaniji, tako da ce doci red i na Vojvodinu, tvoj putko je inicijator inace americki covek kao i Milosevic, putka je Jeljcin(americki) licno postavio za naslednika.
  • @Vasan

    01.10.2022 16:38
    Za šta je to "brat Putin" obećao veto koji se nikada nije desio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.