Kuba hitno traži pomoć od SAD, zbog uragana ostala bez struje

Kubanska vlada uputila je redak zahtev za hitnu pomoć administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena, nakon što je zbog uragana Ijan nestala struja na celom ostrvu od 11 miliona ljudi.
Kuba hitno traži pomoć od SAD, zbog uragana ostala bez struje
Foto: Pixabay
Uragan Ijan opustošio je ostrvsku državu u utorak - uzrokujući nestanke struje širom zemlje, sravnivši domove i uništavajući useve. Kubanci su organizovali antivladine proteste zbog nestanka struje, što je pojačalo zabrinutost zbog nestašice hrane, goriva i lekova.
Vašington procenjuje da bi, ako Bajdenova administracija pruži pomoć, kubanske vlasti dale prednost bolnicama, pumpama za vodu, kanalizaciji i drugoj kritičnoj infrastrukturi, objavio je Volstrit džornal, pozivajući se na pregled komunikacije putem mejla.
Stejt department nije odmah odgovorio na zahtev za komentar, kao ni kubanska ambasada u Vašingtonu. Bajden je obećao da će ponovo sarađivati sa Kubom nakon godina tenzija između Havane i Vašingtona.
 
Kubansko gušenje masovnih protesta prošlog jula rezultiralo je umesto toga sankcijama kubanskim zvaničnicima. Kubanska vlada je za proteste okrivila mešanje Sjedinjenih Država.

Teme

KUBA
  • Nenad

    01.10.2022 18:30
    @9
    "Neka im sada
    u pomoć priskoči patuljak "
    Ne verujem da će im preparirani pomoći, iako je blizu.
  • Куп је битан

    01.10.2022 17:57
    Прво рушење комунизма па струја.
  • 9

    01.10.2022 16:34
    Neka im sada
    u pomoć priskoči patuljak , a ne prvi komšija.
    I neka se drže vođe i ideje o truležu zapada ,
    sveća barem ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.