FOTO, VIDEO: Više od 120 mrtvih u stampedu na utakmici u Indoneziji

U paničnom metežu na izlasku sa fudbalske utakmice sinoć je u Indoneziji stradalo najmanje 125 osoba, a većina njih pregažena je kada je policija ispalila suzavac da rasturi nerede.
Lokalne vlasti ranije su objavile da je poginulo 170 osoba, ali je taj broj kasnije promenjen.
 
Neredi su izbili posle utakmice koju je domaći tim izgubio, posle čega su nezadovoljni navijači uleteli na teren, a policija je bacila suzavac u pokušaju da kontroliše situaciju.
To je izazvalo stampedo prilikom kog su mnogi ljudi pregaženi, dok su se neki ugušili, rekao je novinarima šef lokalne policije Niko Afinta. 
 
Predsednik Džoko Vidodo naredio je istragu kako bi se detaljno ispitali bezbednosni propusti zbog kojih je došlo do nereda i stampeda na stadionu, preneo je Rojters.
 
 
On je naložio prekid takmičenja u 1. Ligi dok istraga ne bude završena.
  • Ramamti Ezer

    02.10.2022 16:16
    Zašto?
    Kakav paradoks - odeš da uživaš i zabavljaš se, da navijaš i bodriš svoj omiljeni tim - i vrate te u plastičnoj vreći kući! I zbog čega? Totalne gluposti, lude ljudske sujete i potrebe da se izdigneš i pokažeš da si ti neko, da napadneš igrače, policiju, pripadnike protivničkih navijača?! Kako je Solomon bio u pravu kada je rekao da je ljudski napor i sve što se radi pod nebom obična ispraznost i trčanje za vetrom. Ovi nastradali su to zaista iskusili na najgori način podavivši se ko muve u mračnim tunelima stadiona! A zbog koga i zašto?! Hoće li iko izvući pouku iz ove tragedije?
  • miki

    02.10.2022 10:03
    klasik
    Šta ti je sport, opijat za mase...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.