Libanske štediše upadale u banke i uzimale novac zbog oskudice gotovine

Libanske štediše upale su danas u najmanje četiri banke, a razlog je što u toj zemlji vlada oskudica gotovog novca.
Libanske štediše upadale u banke i uzimale novac zbog oskudice gotovine
Foto: Pixabay

To se dogodilo nakon što su banke, po isteku sedmodnevnog zatvaranja, delimično ponovo otvorene, prenosi AP.

Napominje se da se ekonomska krizu toj zemlji pogoršava, pa je sve veći broj libanskih štediša odlučio da provali u banke i nasilno povuče svoju zarobljenu štednju.

Dodaje se da su libanske banke u nedostatku gotovine nametnule neformalna ograničenja za podizanje novca.
 
Ističe se da provale odražavaju rastući gnev javnosti prema bankama i vlastima koji se bore da reformišu korumpiranu i oštećenu ekonomiju zemlje.
 
AP izveštava da je tri četvrtine stanovništva uronilo u siromaštvo u ekonomskoj krizi koju Svetska banka opisuje kao jednu od najgorih u više od jednog veka, a u međuvremenu libanska funta je izgubila 90 odsto svoje vrednosti u odnosu na dolar, što otežava milionima širom zemlje da se nose sa naglo rastućim cenama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.