Preminula zvezda kantri muzike Loreta Lin

Loreta Lin, ćerka rudara i žena krijumčara alkohola, koja je postala jedna od najvećih američkih zvezda kantrija i vodeća feministkinja, umrla je u utorak u 91. godini.
Vest je objavila njena porodica na Tviteru.
 

Lin je umrla u svom domu u Hurikejn Milsu u Tenesiju, saopšteno je.

"Naša predraga mama, Loreta Lin, mirno je umrla ovog jutro, 4. oktobra, u snu na svome voljenom ranču u Hurikejn Milsu", pisalo je.
 
U dominantno muškom svetu kantri muzike 1960-ih i 1970-ih, Lin je izgradila reputaciju feminiskinje sa sela koja je bila podjednako odvažna i talentovana da piše svoje pesme. U pesmi „Rated X“ pevala je o nejednakosti u odnosu muškarca i žene, a pesma „The Pill“ slavila je seksualnu slobodu koju je ženama omogućila kontracepcija. Takođe je pevala o promiskuitetnim muškarcima – temi o kojoj je i lično znala.
 
Lin je jednom rekla novinaru da su radio stanice zabranile 14 njenih pesama.
 
"Nisam bila prva žena u kantri muzici", rekla je časopisu Esquire 2007. godine. 
 
"Bila sam samo prva koja je stajala tamo i govorila što je mislila, govorila o čemu je život. Ostale su se bojale", rekla je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.