Joanikije pozvao na moleban pred Prajd: Za spas svetinje braka i porodice

Mitropolit Crnogorsko-primorski SPC Joanikije izjavio je da se "preko određenih struktura moći iz sveta ovde propovedaju i promovišu nemoral i razvrat".
Joanikije pozvao na moleban pred Prajd: Za spas svetinje braka i porodice
Foto: 021.rs
Joanikije je, govoreći u Danilovgradu, gde je osveštao zvona budućeg sabornog hrama Svete Petke, pozvao "sve hrišćane" da dođu u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice.
"Naš hrišćanski put je put vrline, put svetosti, put spasenja, put izvršenja Božjih zapovesti. Zbog toga pozivam sve hrišćane, i vas ovde, a vi pozovite svoje bližnje, da svaka porodica, svaki pojedinac, odrasli, devojke i mladići i deca dođu u petak pred saborni hram u Podgorici na moleban za spas svetinje braka i porodice", rekao je on, prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP).
Uoči Parade ponosa koja će se u Podgorici održati u subotu 8. oktobra, iz Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke najavili su da će 7. oktobra održati, kako kažu, "moleban za svetinju braka i očuvanje porodice".
 
Moleban će služiti mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkop budimljansko-nikšićki Metodije.
 
Iz LGBT Forum Progresa poručili su da je sasvim jasno da je moleban usmeren protiv LGBTIQ osoba koje je SPC i ranije karakterisala kao rušitelje tradicionalne porodice.
 
Iz Vlade nisu odgovorili da li će i ko od ministara učestvovati u šetnji ulicama Podgorice.
 
Iz kabineta premijera Dritana Abazovića kazali su "Vijestima" da on neće biti u Crnoj Gori na dan održavanja šetnje, ali da će ovih dana uputiti javnu podršku Montenegro prajdu i ukazati na značaj sloboda.
  • Nikola

    05.10.2022 16:18
    Treba se pomoliti za spas Srbije od ruskih špijunčina iz redova crkve! Udba družba ;)
  • paxom

    05.10.2022 15:30
    Pahomije & Kačavenda like this.
  • Zemlja čudesa

    05.10.2022 15:18
    Ćorava posla
    U zemlji sa skoro 50% razvedenih brakova i bezbroj disfunkcionalnih porodica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet