Vučić: Evropska komisija odustala tek na zahtev Hrvatske i još dve članice EU

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Evropska komisija prvobitno odlučila da izuzme Srbiju iz zabrane uvoza ruske nafte ali da se od toga odustalo na inicijativu Hrvatske.
Vučić: Evropska komisija odustala tek na zahtev Hrvatske i još dve članice EU
Foto: 021.rs
Nakon otvaranja fabrike MTU u Novoj Pazovi, Vučić je rekao da je Evropska komisija tek tada shvatila da nema konsenzus oko tog pitanja, pa su to skinuli sa dnevnog reda.
"I da se sada niko ne pravi nevešt. Zato ćemo sutra da saopštimo određene dugoročne odluke o tome kako ćemo se snabdevati naftom i gasom", rekao je on.
Vučić je kritikovao, kako kaže, hajku koju hrvatski mediji i političari vode protiv njega i ocenio da je to pokrenuto nakon njegove želje da poseti spomenik u Jasenovcu i zato što pominje i srpske žrtve.
 
"Oni kažu da sam tamo hteo da orgijam. Nije bilo orgijanje kada su ubijani ljudi i deca a jeste kada ja hoću da položim venac na spomenik… Što sam se tri puta najavljivao kroz regularne kanale, jer poštujem hrvatsku državu", rekao je on.
 
Predsednik je odbacio tvrdnje da se svađao sa hrvatskim novinarima, ali je dodao da ne želi da prihvati ni to da se iz Beograda vodi udvorička politika prema Zagrebu u kojoj Srbi uvek "treba da se stide seljačkog porekla".
 
"Ponosan sam što im kvarim tu lažnu priču da su oni žrtve, jer je sve suprotno", rekao je on.
  • kerefeke

    08.10.2022 10:25
    ...hajku koju hrvatski mediji i političari vode protiv njega...
    da li je to njihova reakcije na tvoje nacionalisticke ispade protiv njih?

    kosovari da se spreme! za koji dan ce skinuti hrvate sa tapeta, pa ce opet kosovo biti tema. i tako u krug.
    a svet nas nevoli...
  • .

    08.10.2022 07:42
    Ruska nafta mozda jeste 20% jeftinija u startu, ali cena koju placamo za 20% popusta je 100% skuplja.

    Uzgred, uz toliki nivo uliznistva, poltronstva i podanistva Rusiji, ocekivalo bi se da nam naftu salje potpuno besplatno, a ne samo 20% jeftinije.
  • zztop

    08.10.2022 01:24
    zlatko.veh@gmail.com
    Kuc-kuc , pomoz bog hrvati evo ja došo u jasenovac da vam kažem da ste ustaše ... i onda se aco trže iz sna i uveri se da mu je zahtev odbijen , izdao ga jatak milorad pupupovac... a sad hr. zavrću naftovod, a scholz i macron će uši zavrtat...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.