VIDEO: Velika eksplozija na mostu koji spaja Krim sa Rusijom

Rezervoar za gorivo zapalio se rano u subotu na Kerčkom mostu, javila je ruska državna novinska agencija RIA.
Ukrajinski mediji preneli su eksploziju, a snimci objavljeni na Tviteru pokazuju kako gori voz.
Saobraćaj je obustavljen na drumskom i železničkom mostu, koji je otvoren 2018. da bi povezao Krim sa ruskom transportnom mrežom.
 
"Rezervoar za gorivo na jednoj od deonica Krimskog mosta gori. Lukovi nisu oštećeni", javila je RIA, pozivajući se na pokrajinskog zvaničnika, ali nije precizirala uzrok.
 
 
Rojters je preneo izveštaje ukrajinskih medija u kojima se tvrdi da se na mostu dogodila eksplozija oko 6 sati ujutru, a snimci postavljeni na Tviter pokazuju kako brojni vagoni goriva gore na železničkom delu mosta, dok je putni deo mosta teško oštećen. Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi te izveštaje i snimke.
 
Most služi za prevoz vojne opreme za rusku vojsku koja se bori u Ukrajini. Slike na društvenim mrežama pokazuju požar i primetna oštećenja na mostu. 
 
Požar se dogodio nekoliko sati posle eksplozija u istočnom ukrajinskom gradu Harkovu rano jutros, posle kojih su se uzdigli veliki stubovi dima i aktivirao niz eksplozija.
 
Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov rekao je, preko Telegrama, da su ranojutarnje eksplozije izazvane raketnim napadima na centar grada. On je saoštio da su eksplozije izazvale požare u jednoj medicinskoj ustanovi u gradu, kao i u zgradi, za koju je rekao da nije stambena.
 
Za sada nema izveštaja o nastradalim. 
 
Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je Kerčki most 2018. godine nakon što je Rusija anektirala Krim 2014. godine, kojim je ranije upravljala Ukrajina, što je dovelo do sankcija i pogoršanja odnosa sa Zapadom.
 
Rusija je u septembru objavila pripajanje Donjecke, Luganske, Hersonske i Zaporoške pokrajine nakon održavanja referenduma, koje Kijev i Zapad smatraju nelegitimnim i održanim pod pretnjom.
  • /

    08.10.2022 10:31
    /
    bravo
  • Bane

    08.10.2022 10:28
    Najgore sto može da se dogodi je scenario u kom rusija gubi rat i kreće da povlači poteze iz očaja , a takvi potezi mogu da budu jako opasni za sve!
  • Hattori Hanzo

    08.10.2022 10:05
    Booom
    Bravo. Slava Ukraini!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.