Devet ljudi stradalo u eksploziji na benzinskoj pumpi u Irskoj

Broj stradalih u eksploziji na benzinskoj pumpi u selu u severozapadnoj Irskoj porastao je na devet, a spasilačke ekipe nastavljaju da tragaju u ruševinama za nestalim ljudima.

Irska policija saopštila je da ne očekuju da će naći više preživelih posle eksplozije u petak popodne u kojoj je uništena benzinska pumpa u Eplgrinu, selu od oko 400 stanovnika blizu irske atlantske obale.

"Nastavlja se potraga za još nastradalih", javila je policija. Uzrok eksplozije se istražuje.

U eksploziji je uništena zgrada benzinske stanice gde se nalaze i glavna prodavnica i pošta tog sela, oštećena je stambena zgrada pored i razbijeni prozori na obližnjim kućama.
 
Irski premijer Majkl Martin rekao je da je to jedan od najmračnijih dana za Donegal i celu zemlju. 
 
Zahvalio se hitnim službama koje su radile tokom cele noći.
 
Univerzitetska bolnica Leterkeni koja je na 24 kilometara od benzinske pumpe stavljena je u stanje pripravnosti i navela u saopštenju da zbrinjava veći broj povređenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.