Lukašenko: Zabranjujem sva poskupljenja

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko dekretom je zabranio povećanje cena u svojoj zemlji.
"Od 6. oktobra zabranjeno je svako poskupljenje. Zabranjeno!", rekao je na sastanku vlade u četvrtak, prenosi državna novinska agencija Belta. 
Svrha te naredbe je da osigura da niko ne može da iskoristi rok za podizanje cena, rekao je 68-godišnji autokrata.
One koji prekrše dekret "odmah će biti uhapšeni i kazneno gonjeni", rekao je.
 
Lukašenko nije u potpunosti isključio mogućnost da će poskupljenja u nekim područjima biti potrebna u budućnosti, ako budu službeno odobrena.
 
Prema državnoj kancelariji za statistiku, inflacija u Belorusiji je u avgustu iznosila 17,9 odsto u poređenju s istim mesecom prošle godine. Naročito su skočile cene hrane. Prema predviđanjima beloruskih ekonomskih stručnjaka, stopa inflacije bi do kraja godine mogla porasti i do 19 odsto.
  • Patriota

    09.10.2022 17:25
    Profiteri
    Nekako imam osećaj da se svi grebu da iskoriste priliku za povećanje cena, bez obzira na to imaju ili nemaju osnova za to. Recimo u Srbiji, cena struje, brašna i osnovnih sirovina za hleb je porasla minimalno ali su zato pekarski proizvodi poskupili za preko 50 %. Cenu mesa u nebesa podižu mesare, a cenu stoke nešto mizerno više plaćaju. Cene kirija skočile kao da stanovi troše gas ili naftu da neko u njima živi. Svi love u mutnom
  • Ništa novo

    09.10.2022 11:53
    Beloruski narod ne sme ni da putuje, a kamo li da može išta sebi priuštiti. Male su šanse da ćete ikada upoznati pravog belorusa jer njima vlast ne dozvoljava da se iseljavaju, osim da putuju na istok. Ova zabrana će izazvati samo ogromnu nestašicu, ljudi će živeti od crnog tržišta kao u Venecueli. Belorusija poslednja totalna diktatura u Evropi
  • zztop

    09.10.2022 11:02
    A kiša može padat samo zadnji petak u mesecu... hahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.