Putin: Eksplozija na Krimskom mostu teroristički čin ukrajinske tajne službe

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je ukrajinsku tajnu službu da stoji iza eksplozije koja je prethodnog dana oštetila Krimski most, koju je opisao kao "teroristički čin".
"Krivci, izvođači i sponzori (eksplozije) su članovi ukrajinske tajne službe", rekao je Putin tokom sastanka sa šefom ruskog istražnog komiteta Aleksandrom Bastrukinom, prenele su ruske novinske agencije.

Požar na mostu koji povezuje Krim sa kopnenim delom Rusije izazvan je automobilom bombom, saopštio je ranije Nacionalni antiteroristički komitet, dodajući da je drumski deo Krimskog mosta oštećen. 

Nakon eksplozije izbio je požar na drumsko-železničkom mostu i bio je zaustavljen saobraćaj. 
 
Tim mostom se prevozi vojna oprema ruske vojske koja se bori u Ukrajini.
 
Ukoliko se pokaže da Ukrajina stoji iza ekspozije to bi predstavljalo porazno saznanje za Rusiju da ukrajinske snage mogu da oštete tako važnu infrastrukturu daleko od fronta, navodi agencija Frans pres.
  • /

    10.10.2022 16:46
    Slava Ukraini!
    Tako im i treba!
    Ajde sad litijasi i vEliKe srbende klikcite na crveno.
  • Iguman

    09.10.2022 21:46
    Znaci, tvoji zakazali.
  • Nemanja

    09.10.2022 21:31
    Svaka im čast
    Slava Ukraini!
    Prvo flagship crnomorske flote, sad ovo...kako su krenuli, ako im kepec od dosadašnje blamaže rokne taktičku nuklearku, sledeći dan će par komada istih da zvekne u moskovskom metrou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.