Ponovo će se brojati glasovi za predsednika Republike Srpske

Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) odlučila je da će se ponovo brojati glasovi za predsednika Republike Srpske, saopšteno je iz CIK-a.

Dodali su da je takva odluka doneta zbog, kako su naveli, "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti rezultata za taj izborni nivo".

Za ovakvu odluku glasalo je šest članova CIK-a, dok je protiv bio jedino Vlado Rogić.
Rezultati u glavnom centru za brojanje biće javno objavljeni.
 
CIK je ranije danas održala sednicu na kojoj je razmotrila primedbe i prigovore na tok izbornog procesa u Republici Srpskoj za predsednika RS.
 
"CIK BiH je jutros razmotrila veći broj primedbi na tok izbornog procesa u RS za nivo predsednika i potpredsednika RS. Imala je materijalne dokaze i video zapise koji nedvosmisleno pokazuju da je taj proces kontaminiran, da ne omogućava utvrđivanje rezultata pravovremeno i u skladu sa zakonom", rekao je predsednik CIK BiH Suad Arnautović.
 
Prema dosadašnjim rezultatima, na osnovu 98 odsto prebrojanih glasačkih listića, kandidat vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik sa 291 hiljadu glasova vodi u trci za predsednika RS u odnosu na opozicionu kandidatkinju Jelenu Trivić (PDP), koja je osvojila 261 hiljadu glasova.
 
Opozicija je posle izbora organizovala dva protestna skupa u Banjaluci, optužujući da se 2. oktobra, kako su naveli, desila izborna krađa na svim nivoima, a posebno na izborima za predsednika RS.

Teme

BiH
  • Aleksa

    11.10.2022 01:20
    Ovi su izgleda koristili isti software za brojanje glasova kao amerikanci 2020.
  • Obojena revolucija

    10.10.2022 22:19
    Izgleda da se u Banjaluci sprema "obojena revolucija" po uzoru na Majdan, da sklone Dodika .
  • Jo

    10.10.2022 20:52
    Е…
    …нека, нека. А онда и код нас једног дана!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.