Istraga: Tramp planirao proglašenje pobede bez obzira na ishod izbora

Kongresni odbor koji istražuje nasilje na Kapitol hilu 6. januara 2021. počeo je poslednji javni pretres.
Istraga: Tramp planirao proglašenje pobede bez obzira na ishod izbora
Foto: Pixabay
Tokom zasedanja objavljene su informacije za koje njegovi članovi tvrde da ukazuju na to da je bivši američki predsednik Donald Tramp imao unapred smišljen plan da, pre prebrojavanja glasova nakon predsedničkih izbora novembra 2020, proglasi pobedu, bez obzira na stvarni ishod glasanja, prenosi Glas Amerike.
"Dokazi pokazuju da je njegov lažni pobednički govor planiran mnogo unapred, pre nego što su glasovi prebrojani. Plan je bio da proglasi pobedu bez obzira na stvarni rezultat glasanja", rekla je tokom pretresa Zoi Lofgren, inače predstavnica demokrata iz Kalifornije.
Dodala je da su razgovarali sa Bredom Parsejlom, koji je rukovodio kampanjom Trampa.
 
"Preneo nam je da je Tramp još u julu uoči izbora planirao da objavi da je pobedio na izborima, čak i slučaju poraza", rekla je ona.
 
Materijali predstavljeni danas obuhvataju snimke izlaganja bivšeg potpredsednika Majka Pensa i Grega Džejkoba u kojima potonji opisuje da su se on i Pensov tadašnji šef kabineta Mark Šort pripremali da Tramp proglasi pobedu u izbornoj noći - bez obzira na ishod izbora.
  • Preambula

    14.10.2022 17:50
    Ovaj je ludji i opasniji od naseg gospodara.
  • Обсервер

    14.10.2022 11:31
    Рецепт
    Исти рецепт се сада спроводи у Републици Српској !
  • w/e

    14.10.2022 06:48
    lol
    Pa sto onda nisu proglasili pobedu ako su planirali?

    Logicno da ce imati spreman govor danima unapred, kako ga u slucaju pobede neko ne bi smisljao u roku od sat vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet