Raste broj žrtava eksplozije rudnika u Turskoj: Poginulo najmanje 40 ljudi

Broj žrtava eksplozije u rudniku na severu Turske pokazuje da ta tragedija poprima veće razmere nego što se pomglo pretpostaviti posle prvih informacija.
Raste broj žrtava eksplozije rudnika u Turskoj: Poginulo najmanje 40 ljudi
Foto: FoNet/AP
Poslednji zvanični podaci ukazuju da je stradalo najmanje 40 ljudi, dok spasioci nastavljaju potragu u zatrpanom oknu.
Najmanje 40 radnika poginulo je u eksploziji, potvrdio je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.
"Imamo 40 poginulih. U bolnicama je 11 povređenih, među kojima šest u gradskoj bolnici kam i Sakura, a tri u državnoj bolnici Bartin, dvoje u privatnoj bolnici. Jedan povređeni je pušten iz bolnice", rekao je Sojlu, koji je odmah posle nesreće doputovao u Amasru.
 
On je naveo da je spaseno 58 od ukupno 110 rudara i da je akcija spašavanja u toku.
 
Veruje se da su desetine rudara ostale zarobljene pod zemljom nakon eksplozije, a u potrazi i spasavanju učestvuje više od 150 spasilaca
 
Do eksplozije je došlo 300 metara ispod zemlje u rudniku uglja u crnomorskoj priobalnoj provinciji Bartin jučer u 18:15 časova po lokalnom vremenu.
 
Predsednik Turske Redžep Taip Erdogan je otkazao planirano putovanje u istočnu provinciju Dijarbakir i danas je doputovati u Amasru. 
 
AP podseća da je u najgoroj turskoj katastrofi u rudniku, stradala 301 osoba 2014. godine, kada izbio požar u rudniku uglja u gradu Soma, na zapadu Turske.
  • Zoran

    15.10.2022 13:24
    Najtezi i najposteniji posao.
    To su LJUDI a ne paraziti koji se samo upisu da su dosli na posao a potom odu kuci.
    Najiskrenije saucesce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet