VIDEO: Veliki požar zahvatio soliter od 24 sprata u Istanbulu

Veliki požar zahvatio je neboder od 24 sprata u Istanbulu, stanovnici su evakuisani.

Požar je izbio na donjim spratovima u kvartu Fikirtepe, u azijskom delu Istanbula.

Postepeno je zahvatio gornje spratove, prenosi RIA novosti.

Gradonačelnik Istanbula naveo je da je požar stavljen pod kontrolu. 
 
"Evakuacija je obavljena bez gubitaka života. Uzrok požara biće razjašnjen nakon uviđaja", napisao je Ekrem Imamoglu. 
 
  • Marić Predrag

    16.10.2022 14:41
    Najbitnije za požare na soliterima da imaju hidrante na svakom spratu - to će vam reći svaki inženjer zaštite od požara koji ima licencu od Mupa, tj. Vanrednih situacija. Voda u mreži može biti i kisela ili blago gazirana. Bitna je preventiva ( stara srpska reč korišćena u tehnici i zgradarstvu), pre nego što je fakultet ONO i DSZ, postao fakultet bezbednosti. Postoje mnogi naučni radovi na ovu temu, a obrađeni su i na prvoj međunarodnoj konferenciji o značaju vanrednih situacija na pomenutom fakultetu. Prilikom izbijanja požara na soliteru i visokogradnji, odmah se aktivira šifra i akcija "Voajer" i svi se sklanjaju u projektom predviđenu zonu bezbednosti. Ima toga još, ali neka još neko radi...
  • Strašno

    16.10.2022 12:43
    @MAPKO100
    Posledice bi bile katastrofalne jer 99.9% zgrada u NS nema stepenice niti izlaz za slučaj požara.
  • MAPKO100

    16.10.2022 09:22
    NS
    Zao mi je sto vidim da se ovakvi slucajevi desavaju i saosecam se sa ostecenim stanarima.
    Sa druge strane moram biti malo sebican i zapitati se sta bi se desilo ako bi u NS izbio pozar na nekom od visih spratova? Na primer iznad cetvrtog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.