Ilon Mask: Gubitak Krima za Rusiju je kao da SAD izgube Havaje ili Perl Harbor

Američki milijarder Ilon Mask izjavio je da Rusija gleda na Krim kao SAD na Havaje ili Perl Harbor.
"Sviđalo se to nekome ili ne, Rusija apsolutno vidi Krim kao svoj ključni deo. Krim je takođe od ključnog značaja za nacionalnu bezbednost za Rusiju, jer je to njihova južna mornarička baza. Gubitak Krima je za njih kao da SAD izgube Havaje i Perl Harbor", napisao je Mask u objavi na Tviteru.
Mask je podelio i svoj pogled na potencijalnu upotrebu nuklearnog oružja, upozoravajući na opasnost od nuklearnog rata.
 
"Ako se Rusija suoči sa uništenjem vojske i potpunim porazom od NATO, ona će upotrebiti nuklearno oružje, a onda će NATO odgovoriti nuklearnim oružjem i civilizacija je gotova", naveo je Mask.
 
Mask je u objavi na Tviteru početkom meseca pozvao Ukrajinu da ostane neutralna i da formalno ustupi Krim Rusiji, te predložio održavanje referenduma pod nadzorom Ujedinjenih nacija o tome da li okupirane ukrajinske teritorije treba da se pridruže Rusiji.
  • Khm

    18.10.2022 08:19
    Teski kapitalista sa politickim izjavama, sve u cilju da dobije vise para, nista vise
  • dusko

    18.10.2022 08:11
    pitanje
    da slucajno amerikanci nisu okupirali havaje kao i cjelu danasnju teritoriju sad.koji kreteni licemjerni.napravili genocid nad indijancima,svu zemlju im oteli i to je za njih demokratski i legalno.sljam evropski i nista vise oni nisu.
  • Realista

    18.10.2022 07:56
    I posle Trampa Mask...
    Ovaj lik vidi samo novac, za njega je Rusija tržište i ništa više. Rusija je napala nezavisnu državu sa Krimom ili bez, uprkos potpisanim sporazumima nakon raspada SSSR-a...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.