Tužilac iz BiH: Tužilaštvo Srbije odbija da dostavi dokumentaciju u predmetu protiv Dodika

Tužilaštvo Srbije odbija da dostavi dokumentaciju u predmetu protiv Milorada Dodika vezanom za kupovinu vile na Dedinju u Beogradu.
Tužilac iz BiH: Tužilaštvo Srbije odbija da dostavi dokumentaciju u predmetu protiv Dodika
Foto: Pixabay
To je potvrdio novoimenovani glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić, preneo je Radio slobodna Evropa.
"Tužilaštvo BiH u konkretnom predmetu nije još dobilo odgovor po zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć", rekao je Kajganić i dodao da su poslednju zamolnicu i urgenciju poslali pre mesec dana.
"U većini ostalih pitanja saradnja je odlična, naročito u predmetima organizovanog kriminala jer su nam ti problemi isti", kazao je Kajganić.
 
Radio slobodna Evropa je kontaktirao Ministarstvo pravde Srbije 19. oktobra s pitanjem kako će odgovoriti na zahtev iz BiH za pravnu pomoć u slučaju Dodikove vile, ali odgovor nije stigao.
 
Od 2016. godine traje istraga o tome kako je Dodik kupio vilu 2007. na Dedinju.
 
Krivičnu prijavu u slučaju kupovine vile protiv Dodika podnela je 2015. godine opoziciona Srpska demokratska stranka. Tada su iz SDS tvrdili da je Dodik vilu na Dedinju kupio gotovinom, pri čemu je izdejstvovao fiktivni kredit kod Pavlović banke koji mu je poslužio kao pokriće za tu sumnjivu transakciju.
 
Dodik je vilu u Beogradu navodno kupio za 750.000 evra kreditom kasnije prodatim Pavlović banci iz Bijeljine u BiH. Pavlovića su, kao i troje zaposlenih, iz Tužilaštva teretili ili i dalje sumnjiče zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja i pranja novca.
 
Dodik negira sve optužbe, pa i onu koja se odnosi na tvrdnju da je zahtev za kredit overen pečatom Vlade Republike Srpske, čiji je bio predsednik u to vreme.
  • Srpkinja

    21.10.2022 12:00
    /
    Potpuno ste upravu, nisam se izjasnila nacionalnost i veroispovest zato što u mom narodu ima ovakvih bezdušnika koji dobijaju kojekakvo ordenje. Pa kako drugi da nas poštuju. Dodik je kriminalac i to sve radi sa ovim našima zato i ignorišu zamolnicu BiH.
  • ex chapman

    21.10.2022 09:47
    zuta bagra
    Dodik je kriminalno kupio vilu na dedinju 2007!?!
    Vucic ce biti na vlasti dokle god mu se prohte ili dok ga nalogodavci iz senke ne sklone. u Srbiji vise politicara kome posten covek sme da poveri svoj glas. sta opozicija moze da ponudi? "glasajte za nas, mi slo sbicna lopovska i nesposobna neorganizovana ruluja, ali bar nismo fasisti! jeste, kad smo preuzeli vlast nismo imali pojma sta radimo, dozvolili smo Milosevicevim krimosima da se presaltaju u "tajkune", sluzba je nastavila da kontrolise poluge moci. kad smo shvatili sta smo uradili, odlucili smo da se i sami "ogrebemo" dok mozemo, a posle sta Bog da! kohabitirali smo, saradjivali i uprljali se do balcaka. a kad su nas mic po mic izgurali radikali, mnogi od nas su preleteli na "pravu stranu" i sad pljuju sami po sebi po principu "bivsa vlast fuj, ova vlastu super" - a mi u svakoj vlasti!"
    ljudi, ako vas jos ima u Srbiji, glasajte nogama - ko zadnji izadje nek ugasi svetlo. gnjidama je ionako lepse u mraku!
  • /

    21.10.2022 08:49
    /
    srbi su pokazali svoje lice kada su mitingovali protiv oca ciji je sin izgoreo.
    eno sada mitinguju da podrzavaju dodika.
    smrdi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet