U Palmiri pronađena masovna grobnica žrtava Islamske države

Sirijske vlasti pronašle su masovnu grobnicu u drevnom gradu Palmira sa telima žrtava "Islamske države" koja je tu oblast pod svojom kontrolom držala pre nekoliko godina.
U Palmiri pronađena masovna grobnica žrtava Islamske države
Foto: Pixabay

Prema izveštaju sirijske novinske agencije SANA, masovna grobnica otkrivena je nedaleko od rimskog amfiteatra iz Drugog veka naše ere.

Agencija navodi da je u grobnici zakopano 12 tela i da su prebačeni u mrtvačnicu radi identifikacije.

Palmira se nalazi na listi Svetskog nasleđa UNESKO i nekada je povezivala Persiju, Indiju, Kinu sa Rimskim carstvom i Sredozemnim morem.
 
Militanti "Islamske države" to područje su držali pod svojom kontrolom u dva navrata između 2015. godine i 2016. godine gde su ubili veliki broj ljudi.
  • w/e

    23.10.2022 15:37
    Palmyra
    Palmyra je praistorijski grad u kojem je ISIS unistio dosta kulturnog nasledja. Takodje je u ovo doba vredno napomenuti da su americki avioni 2016. godine bombardovali pozicije Sirijske vojske koja je grad u to vreme branila od napada ISIS-a, nakon cega su dobili nadimak ISIS airforce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet