VIDEO: Avion promašio pistu na Filipinima

Avion kompanije "Korean Air" promašio je pistu dok je po lošem vremenu sletao u središnjim Filipinima, ali među 173 putnika nema povređenih, navode vlasti.
Incident se dogodio kasno sinoć na ostrvu Maktan u središnjoj pokrajini Cebu.
Jedanaest članova posade i 162 putnika na letu "Korean Air" KE631 koristili su tobogane za hitne slučajeve kako bi napustili oštećeni avion.
"Svi putnici su na sigurnom i pod nadzorom su osoblja", objavila je filipinska uprava za civilno vazduhoplovstvo.
 
Avion je ostao zaglavljen u travi na kraju piste međunarodnog aerodroma "Mactan Cebu", zbog čega je aerodrom zatvoren.
 
Nos aviona je teško oštećen. Avion je ležao nagnut ka napred na travnatoj površini, prednji točak nije bio vidljiv, a na vratima su bili postavljeni tobogani za slučaj opasnosti, prenela je novinska agencija Associated Press.
 
 
Otkazano je desetine letova za i iz pokrajine Cebu, uključujući one glavnog prevoznika "Philippine Airlines", koji je prvobitno najavio više od 50 otkazanih domaćih letova.
 
Erbas A330 iz Inčona u Južnoj Koreji pokušao je dva puta da sleti pre nego što je u trećem pokušaju preleteo pistu, stoji u saopštenju "Korean Air Lines Co".
 
Trenutno se utvrđuje uzrok incidenta.
 
Predsednik "Korean Air" Vu Ki-hong objavio je pismo izvinjenja u vezi s letom na veb stranici avio-kompanije, napominjući da će biti sprovedena temeljna istraga s lokalnim vlastima i korejskim vlastima kako bi se utvrdio uzrok.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet