Ruska novinarka poginula tokom vežbe gađanja na Krimu

Jedna ruska novinarka poginula je u nesreći tokom vežbe gađanja na poligonu za vojnu obuku na Krimu, objavila je njena redakcija.
Svetlana Babajeva koja je bila šefiica ogranka ruske medijske grupe "Rasija segodnaja" na Krimu, poginula je na jednom od poligona za vojnu obuku na Krimu tokom vežbe gadjanja, saopštila je juče ta grupa, prenele su ruske novinske agencije.
Babajeva je godinama radila za tu grupu koja obuhvata novinsku agenciju Ria Novosti i Sputnjik, a bila je i dopisnica iz Londona i SAD.
Agencija RIA Novosti, koja je deo te medijske grupe, javila je samo da je Babajevu pogodio zalutali metak.
 
Dmitrij Kiselijov koji vodi grupu "Rosija segodnaja" i koji se smatra glavnim propagandistom zemlje, odao je počast "profesionalkiu visokog nivoa", "toploj osobi koja je snažno podržavala Rusiju" i "želela da podržava i ruske heroje u Ukrajini". Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da je Babajeva bila talentovana novinarka koja je bila i u pulu predsedničkih izveštača. "Tokom mnogo godina radili smo zajedno", rekao je Peskov ruskim medijima.
 
Svetlana Babajeva, rođena 1972, počela je da radi za tu medijsku grupu ubrzo posle kontroverzne reforme u kojoj je ruska država ojačala kontrolu nad njom. Ona je od 2019. bila dopisnica grupe iz Simferopolja na Krimu, poluostrvu koje je Rusija anektirala 2014. i koje danas služi kao pozadinska baza za rusku ofanzivu u Ukrajini.
  • Liman

    29.10.2022 18:51
    @Marko
    Očekujem iste ovakve komentare kad Ameri nekog napadnu.. Bajden Hitler, raspad njihove vojske itd.
  • Marko

    29.10.2022 15:11
    Raspad. To je ta moćna sila, šuplja curi na sve strane. Poubijaće se sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.