FOTO, VIDEO: U stampedu tokom proslave Noći veštica u Seulu više od 140 poginulih

Najmanje 146 osoba je poginulo, a više od 150 je povređeno u stampedu tokom proslave Noći veštica u centru južnokorejske prestonice Seula, saopštile su lokalne vlasti.

Strahuje se da broj žrtava nije konačan. Neki od povređenih su u kritičnom stanju.

Broj stradalih bi mogao da poraste, upozorio je šef lokalne vatrogasne službe.

Prema navodima zvaničnika, do nesreće je došlo kada su ljudi zgnječeni na smrt u velikoj gomili okupljenih koji su počeli da se guraju u uskoj uličici u oblasti Itaevon.
 
 
Predsednik Jun Suk-jeol zatražio je održavanje hitnog sastanka i zahtevao od nadležnih da brzo ukažu lekarsku pomoć nastradalima, saopštila je predsednička kancelarija.
 
 
Premijer Han Dok-su je zahtevao od zvaničnika da ulože maksimalne napore, dok je gradonačelnik Seula Oh Se-Hun, koji je u poseti Evropi, odlučio da se vrati u Seul nakon nesreće, saopštili su gradski zvaničnici.
  • A3

    30.10.2022 07:00
    Mozak u zapećku
    Tragedija koja se teško može razumeti. Želja za jeftinom i ispraznom zabavom po svaku cenu pobeđuje razum na svim kontinentima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).