Dve osobe iz Laktaša uhapšene zbog snimanja mladića koji je izvršio samoubistvo

Dve osobe iz Laktaša uhapšene su zbog sumnje da su na benzinskoj pumpi neovlašćeno snimale 22-ogodišnjeg mladića iz Laktaša, koji je nedugo nakon toga izvršio samoubistvo.
Dve osobe iz Laktaša uhapšene zbog snimanja mladića koji je izvršio samoubistvo
Foto: 021.rs
Dvadesetdvogodišnji mladić iz Laktaša izvršio je u subotu samoubistvo, a prema nezvaničnim informacijama, reč je o momku koji je ismejan i sniman tokom prijavljivanja za posao na benzinskoj pumpi, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama, prenosi RTRS.
Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su uhapšene dve osobe, V. T. i D. K, zbog sumnje da su počinile krivično delo neovlašćeno fotografisanje.
U toku je njihova kriminalistička obrada, a sve mere i radnje se preduzimaju uz saglasnost i pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.
 
Tužilac se izjasnio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv tih lica dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu.
 
Mediji navode da je policija uhapsila radnika privatne benzinske pumpe koji je snimao mladića.
 
Više o ovom tragičnom slučaju OVDE.
 
Mentalno zdravlje je problem koji je veoma zastupljen, ali se o njemu nedovoljno govori. 
 
Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistava je 011/ 7777 000.
 
Pomoć i razgovor sa stručnjacima možete pronaći i kod organizacija kakvo je Centar "Srce" iz Novog Sada, koje pruža pomoć svakog dana od 14 do 23 časa. Možete ih kontaktirati na brojeve telefona: 021/ 6623 393 i 0800/ 300 303.
  • q

    31.10.2022 10:10
    Strasni su mi pozivi na linc ovog coveka i njegove porodice, možda se neko neće složiti ali on je bar ovim naucio lekciju,problem je sa drugim zlostavljačima koji su malo vece zverke i "kojima se može".
    Bitna je edukacija i jasni zakoni koji bi sankcionisali poslodavce u cijim firmama se vrsi mobing.
    Bitno je da profesori u srednjim skolama konstantno pricaju o vrsnjackom nasilju koji je poprimio novi opasniji oblik pojavom drustvenih mreža.
  • H

    31.10.2022 08:20
    H
    Nepostoje Djavoli i Demoni koje nam propovedaju! Ljudi su najveci Demoni i Djavoli ima i Andjela ali u manjem broju!
  • Lucifer

    30.10.2022 22:41
    @Orvil

    U odnosu na "podstrekivanje na samoubistvo" ili "maltretiranje sa smrtnom posledicom" neovlašćeno snimanje je besmislena kvalifikacija, više liči na slamku za koju se tužilac uhvatio ne bi li nekako napravio slučaj. To je ono što je tužno, jer su ova dvojica zasluži bukagije samo tako, a verovatno će se izvući (ili proći sa sitnim kaznama) jer prosto, tužilac nema slučaj. Elem, kad je već pomenuto, "neovlašćeno snimanje" je jako nategnuta kategorija jer kako se može snimati neko radi pukog ismevanja i ponižavanja kao u ovom slučaju, tako se može neovlašćeno neko snimati dok vrši krivično delo. Onda nešto ne vidim da se iko buni zbog kršenja istog tog "zakona". Ceo taj propis je jako diskutabilan sam po sebi, tim gore po onog ko vodi sve ovo. Moje predviđanje: držaće ih u pritvoru max 30 dana, potom će slučaj biti odbačen ili će ih osuditi na uslovnu kaznu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.