Palestinac automobilom naleteo na izraelske vojnike

Izraelci su ubili jednog Palestinca koji je automobilom naleteo na autobusku stanicu na okupiranoj Zapadnoj obali i povredio pet vojnika.
Palestinac automobilom naleteo na izraelske vojnike
Foto: Pixabay (ilustracija)
Izraelska vojska je saopštila da je palestinski vozač vozio svoj automobil ka grupi vojnika na autobuskoj stanici kraj palestinskog grada Jerihona, a potom nastavio da vozi ka obližnjoj raskrsnici gde su takođe stajali vojnici.
Kako je navedeno nijedan vojnik nije zadobio teške povrede.
Jedan policajac i civil su potom pucali i pogodili vozača.
 
Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je ubijen 49-godišnji stanovnika Azarije palestinskog grada kraj istočnog Jerusalima.
 
Dogodilo se to dan pošto je naoružani Palestinac ubio jednog Izraelca kraj jevrejskog naselja na Zapadnoj obali, samo dva dana pre parlamentarnih izbora u Izraelu. Ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da je ishod teško predvideti.
 
I mada izraelsko-palestinski sukob nije glavna tema kampanje porast nasilja doprinosi popularnosti desničarskih partija koje se zalažu za oštre mere protiv Palestinaca.
 
Više od 130 Palestinaca ubijeno je u sukobima na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu od početka ove godine. Sukobi su pojačani posle niza palestinskih napada proletos u kojima je ubijeno 19 ljudi u Izraelu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet