Klimatski aktivisti blokiraju ulice Berlina

Klimatski aktivisti u nemačkom glavnom gradu ponovno su blokirali puteve, uprkos nedavnim kontroverzama i oštrim kritikama njihovih metoda.

Aktivisti su seli na četiri raskrsnice u različitim delovima Berlina, a neki su se zalepili za put, rekao je portparol policije.

Protesti su izazvali dugotrajne zastoje u saobraćaju.
 
U berlinskoj četvrti Fridrihštajn došlo je i do fizičkog sukoba između vozača i demonstranata, saopštila je policija.
Grupa "Last Generation" objavila je da su neki od njihovih članova nosili crno-belu prugastu zatvorsku odeću protestujući protiv pritvaranja demonstranata u Minhenu zbog ponovljenih blokada.
 
Demonstranti od nemačke vlade traže dodatne mere usmerene protiv klimatskih promena.
 
Grupa je poslednjih nekoliko nedelja gotovo svakodnevno blokirala puteve, a na udaru kritika naročito se našla zbog nedavnog slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je stradala biciklistkinja, nakon što je vozilo berlinskih vatrogasaca kasnilo na intervenciju zbog saobraćajne gužve izazvane blokadama.
 
Nekoliko političara pozvalo je na oštrije mere protiv demonstranata, a aktivisti su se na udaru našli i na internetu.
 
Policija i državno tužilaštvo još istražuje nesreću kako bi otkrili treba li krivicu pripisati demonstrantima. Takođe razmatraju moguću tužbu protiv demonstranata zbog ometanja osoba koje pružaju pomoć.
  • kinez

    08.11.2022 07:05
    lazović
    se pakuje , tvrdi da tamo njegov kvalitet dolazi više do izražaja nego u skupštini , ćuta se premišlja tamo skupe cigare ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.