Na izborima u Pensilvaniji pobedio mrtav odbornik

Lokalni odbornik Pensilvanije u utorak je ponovo izabran velikom većinom glasova, pokazuju privremeni podaci koje su objavili tamošnji mediji, iako je on prošlog meseca umro nakon recidiva raka.
Demokrata Toni DeLuka umro je u 85. godini 9. oktobra od limfoma i tada je bilo prekasno za izmenu glasačkih listića.
Taj lokalni odbornik koji već 20 godina zastupa 32. okrug Pensilvanije u predgrađu Pitsburga, u donjem domu te savezne države, ponovno je izabran sa 86 odsto glasova, nakon prebrojavanja 98 odsto glasačkih listića.
Nakon ovakve odluke glasača, izbori se moraju ponoviti.
 
"Veoma smo ožalošćeni zbog gubitka Tonija DeLuke, ali i ponosni zbog toga što su svoje poverenje u njega i u njegovu predanost demokratskim vrednostima birači pokazali njegovim posmrtnim reizborom", objavilo je na Tviteru liderstvo Demokratske stranke u Pensilvaniji.

Teme

SAD
  • Ns

    10.11.2022 16:13
    ?
    Ima li u toj njihovoj demokratskoj stranci neko mladji od 80 god?
    Izgleda ne sme da se kandiduje ko je mladji od predsednika.
  • Pantelija

    10.11.2022 14:50
    ma nije to nista
    kod nas glasaju vec decenijama mrtvi
  • НН

    10.11.2022 13:11
    Али је ефикасан
    у истој мери као и сви наши политичари уназад 30 година ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.