Cene grejanja u Austriji drastično skočile, računi najviše uvećani za pelet

U Austriji su temperature proteklih dana značajno pale, a cene grejanja drastično skočile.
Cene grejanja u Austriji drastično skočile, računi najviše uvećani za pelet
Foto: Pixabay
U toj zemlji 667.354 domaćinstava se greje na pelet, čija cena je, u poređenju sa prošlom godinom, porasla za čak 148 odsto.
Gas, kojim se greje oko 911.000 domaćinstava, poskupeo je za 113 odsto, dok je lož ulje, koji za grejanje i dalje koristi oko 509.000 domaćinstava, poskupelo za 105 odsto.
Trenutno punjenje prosečnog rezervoara od 3.000 litara košta 4.820 evra, a pre godinu dana cena je bila gotovo upola jeftinija. Daljinsko grejanje, koje je najrasprostranjenije, a koje koristi oko 1,2 miliona domaćinstava, takođe je poskupelo.
 
U proseku, pošto cene zavise od regiona do regiona, cena daljinskog grejanja je skočila za 62 odsto, a u Beču za čak 93 procenata.
 
Time su gotovo svi energenti koji se koriste za grejanje tokom zime drastično poskupeli i njihova cena predstavlja veliko opterećenje po svako domaćinstvo.
  • Vv

    11.11.2022 07:14
    Vv
    I primanja su im drasticno skocila o kojima u Smrdiju mogu ljudi samo da sanjaju!!! Tako da mu dodje na isto...jedino u Smrdiji se oseti i vidi drasticno siromastvo i besparica sa primanjima od 400 eu...penzije su nedostojne ljudskom rodu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet