Borel: Moskva koristi hranu kao oružje

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borel izjavio je u Parizu da je ruska agresija na Ukrajinu glavni uzrok globalne višestruke krize i da Moskva koristi hranu kao ratno oružje.
Borel je na Tviteru napisao da se na današnjem Mirovnom forumu u Parizu razgovara o nalaženju načina za rešavanje rastuće krize u sektorima energije, hrane i inflacije.

"Izaći ćemo iz višestruke krize tako što ćemo jasno definisati ko je odgovoran i podržati Ukrajinu i države u razvoju da se izbore sa posledicama rata", naveo je.

"Evropska unija igra svoju ulogu. Ruska agresija na Ukrajinu je glavni uzrok ove globalne multikrize", piše u objavi Borela.
 
Dodao je da neizbežna međunarodna konkurencija sprečava globalnu saradnju koja je u ovom trenutku preko potrebna.
 
"Moramo da izbegnemo da dalje raste jaz između severa i juga i istoka i zapada“, napisao je.
  • milicica

    11.11.2022 21:19
    vi sankcije
    i ucenu. To bi mozda i razumela ali vi pritiskate i ucenjujete i evropske zemlje. Sramota a onda se jos i zalite. Bojim se da bi bila sa milijardu minusa kad bi dodala samo jednu rec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet